fredag 31 oktober 2008

Kul att få vara med


Är numera stolt medlem av Digiwaxx. 
Får låtarna i förväg och det är ju kul. Tyvärr mest r&b vilket väl inte är min starkaste gren. Men kul att få vara med och påverka.

onsdag 29 oktober 2008

Medan ni väntar

Den grymmaste remixen i världshistorien om jag får vara med och tycka (och det får jag det är ju min blog). Coldcut hette en dj duo i London sent 80-tal. Remixen av Eric B och Rakims Paid in full var så dominerande att det var startskottet för Ofra Hazas internationella karriär.

Se videon här>>>


Remixar och trixar

Sitter och remixar som en tokig denna veckan. Svårt men kul. Tycker att jag fått till några låtar riktigt bra. Housigt så det förslår. 
Resultatet kommer om några dagar.

fredag 17 oktober 2008

Gospel + House = Sant

En riktigt skön låt. Pumpande houserytmer.
Danssugen? Japp!

fredag 10 oktober 2008

Agnes är tillbaka

Först vinner hon idol och sedan blev det tyst.
Nu är hon tillbaka igen och det låter fortfarande lika välproducerat och cleant. Jag har inte koll på vem som ligger bakom produktion och låtskriveri men att det är hög internationell klass är helt klart.
Jag har nynnat på låten i princip varje dag denna veckan. Det brukar vara en bra värdemätare. Hitvarning.

Veckans hitvarning

Adam Tensta är på gång igen.
Man känner igen ljuden och det samplade st st st stutter rap soundet.
Kan det funka?
Jag säger...... kanske

tisdag 7 oktober 2008

Kinesisk megahit

Hur gör man en internationell megahit? KLF skrev en bok om hur man gör. En av deras viktigaste slutsatser var att man skulle paketera om något som man kände igen. Boken har tydligen nått Kina vid det hät laget.
Supergruppen S.H.E. (de är skitstora i Kina) Har snott hooken från bergakungens sal av den norske tonsättaren Grieg. Funkar det? Vem vet?
Den kinesiska versionen


Den engelska versionen

fredag 3 oktober 2008

Stor i Indien

Stor hit i Indien!
Hur länge dröjer det innan den första Indiska Megastjärnan dyker upp på svenska topplistor?

Rashid Ali -Kabhi Kabhi Aditi


Ett annat exempel

Packa om skiten bara

Det stör mig lite att nya låtar så sällan kommer i cirkulation. Den stora mängden släpp är bara ompaketeringar av gamla låtar. Ta en gammal låt. Lägg på nya trummor och lägg på några effekter så är det klart.
Här ett frächt exempel.
Hampenberg med låten Love in Siberia



Originalet med den danska gruppen laban är ju inte bättre men jäkligt mycket roligare. Och till er yngre läsare. Japp vi såg ut på det viset. Det är bara att erkänna.

Fredag igen. LAURENT WOLF - No Stress

Känns som den gamla hederliga housen sent 80-tal. Bastrumma och pumpande piano. En given klubbhit i mina öron. Dessutom en riktig gospelsångerska som vet hur man sätter fart på vibratot. Pump it up. Less is more i detta fallet.