lördag 14 februari 2009

Clubhopping

En låt som verkligen kunde få dansgolven att lyfta under 90-talet. Fantastisk partyhouse som jag tycker fungerar ännu. Fast jag vill gärna pitcha upp den ett par snäpp så att det går lite fortare. Blir fortfarande glad när jag hör den. Tack Rob ´n Raz.




De nöjde sig inte med en hit precis. Leila K var ju första projektet som slog. Innan dess hade de en liten karriär som creddiga Hip Hopare. Men det var när de gav upp coolheten och tog på sig den mer kommeriella tropikhjälmen som det verkligen lossnade. In command är även den en fantastiskt skön houseig 90-talare.

Basic Element

Gruppen från Malmö förgyllde det tidiga 90-talets dansgolv med låtar som Leave it all behind och the Ride. De har tydligen inte gett upp för såhär tjugo år senare så har de teamat upp med en annan 90-tals gigant D-flex som rappade med Rob ´n Raz på odödliga låtar som Powerhouse och Clubhopping. Nya låten heter Touch you right now (official extended version). Sådär kan man väl säja. Funkar men hitkänslan finns inte där riktigt.




Jämför med energin i de tidiga låtarna.

The Promise man



This must be a dream



90-talet regerar fortfarande

Hit the floor

Det görs ju inte så mycket nya låtar men det kanske inte gör så mycket. I detta fallet gör det inget att de tar en gammal slagdänga av Snap. The power hette den i original. Nu har Big Ali (som man hört tillsammans med Bob Sinclair) snott refrängen och några riff och fått till det hyfsat bra. Det finns såklart remixer i massor men jag bjuder på "da original version"




Snap var ju först med att få en stor hit med loopen "the Power swing"





Men de hamnade i domstol eftersom Chill Rob G hävdade att han gjorde sin version innan Snap. Ingen minns hur det slutade. Men Snap sålde otroliga massor skivor. Det gjorde inte Chill Rob G