onsdag 8 april 2009

Har du glömt Sonia

Det har gudskelov inte jag gjort! Om du trodde att du var cool och framåt för att du har All-Star skor så sakta i backarna det hade jag redan 1985. Jag hoppade glatt till en rödhårig flicka från England som hade det coola namnet Sonia. Hö hö. Stock Aitken waterman producerade.

En av mina första spelningar. Ha ha ha....

En av mina första spelningar var ett minidisco på Lerbäckskolan. Jag asade dit mina skivor och började ösa. Ungarna var med på noterna men snart hade jag arga föräldrar och fritidspersonal som ifrågasatte vad jag spelade för konstig musik. Konstigt? Nja lyssna på texten till den här låten så fattar man att moralens väktare reagerade när jag vred upp volymen så at 8-åringarna hoppade av glädje.
Att jag bara vågade.....
Jamie Principle - Baby Wants To Ride (X-Rated)

Nu blir det riktigt nördigt

Full House var en av de där grupperna från Chicago som var en del av första Housevågen i slutet av 1980-talet. Jag var en av de 20 människor som var och lyssnade på dem på Mejeriet. Detta var deras egentliga hitlåt. Maxin räknar jag fortfarande som ett av mina bästa köp. Det var en specialare endast för den svenska marknaden om jag inte minns fel. Den finns tyvärr inte på youtube så ni får hålla till godo med originalet. Vem som gjort remixen jag har minns jag inte men att det var en av grabbarna bakom SWEMIX minns jag. Stonebridge eller JJ eller Emil Hellman. Bra som attan var det i alla fall. Music is the key to set yourself free....

Ännu en låt som gjorde mig tokig av glädje

Gabrielle gjorde en låt som hette Dreams. Allt väl så långt den gick en del på radion så jag gick och handlade maxin.
Tappade hakan. Skön House. Plågade dansgolven länge med denna. Jag gillar den fortfarande. Stråkarna sitter klockrent. Det fanns en Dub version som var om möjligt ännu bättre. Mixade den ofta med en låt som hette Power eller med Bobby Brown minns jag. Satt väl som en fläskläpp tyckte jag. Undrar om det var någon mer än jag som brydde sig om mixarna satt. Antagligen inte.

Shay Jones en liten maxi jag köpte

Vissa skivor minns man medan andra bara försvinner ner i backen för att aldrig mera synas till. Detta var en av dem som gjorde intryck. Det var ingen hit. Jag tror aldrig att den ko in på någon lista att tala om i Sverige. Antagligen en liten club hit i England annars kan jag inte förstå att jag köpte den.
Men oj vad jag öste på där hemma i min etta på Kulgränden. Mina fyra gigantiska högtalare studsade! Jag bara njöt. Kvalité? Jag vet bara att mer soulful house än så här blev det aldrig för mig. Shay Jones tack!

Housigt och mycket 90-tal med Bobby Brown

På den tiden när Bobby inte bara knarkade ner frugan Whitney Houston utan även gjorde skön musik kunde dansgolven bli helt galna till den här låten. Remixen stod väl E-Smoove eller någon av de dåvarande housegudarna. Svänger fortfarande.

Teddy Riley part two

Har snöat in på Teddy Riley den här veckan. Måste därför bjuda på de drömska saxarna i Rumpshaker.

tisdag 7 april 2009

Den fantastiska gruppen GUY

Kom just att tänka på den fantastiska gruppen GUY. Teddy Riley var hur stor som helst tidigt 90-tal. Producerade hits så det stod som spön i backen. Gav namn åt en hel musikstil. New Jack Swing. Som sedan blev Swing och sedan blev kort och gott R&B.

Nyskapande och glädjefullt

Säja vad man vill men originella är de. Killarna i Tavares sydde säkert sina kläder själv medan Lena PH fortfarande var en glimt i sin fars öga. Snyggt? Ja absolut! Är låten bra? Ja Absolut!
Disco av bästa märke så full av glädje att man blir nästan religiös.

Floooo-rida

Ta en gammal låt och gör den lite modernare (lägg till rap). Det är melodin som funkat de senaste tjugo åren. Börjar bli lite tradigt tycker jag. Man börjar längta efter något mera originellt och nyskapande.


Här är originalet med Dead or alive